האם שליחת כמה טופסי לוטו מהווים פגיעה באמונה?

שלום רב,

נושא: האם שליחת לוטו יותר משני טורים שהם מינימום זו פחות אמונה בה' ויותר אמונה באחוזי סבירות זכיה גבוהים

אמונה בה' שהכל דרכי ה' כמובן עם חובת השתדלות.

חובת ההשתדלות דייה בשליחת שני טורי לוטו שהם מינימום . זאת באם האדם מאמין שהכל מאת ה'.
יותר ששליחת יותר משני טורים משמעה ברור כי יש כאן פגם בבטחון בה'.

הדבר דומה באדם שעשקו אותו וגזלו ממנו מדוע ללכת לבית דין אם " הכל נקבע מאת ה'

תשובה:

שלום רב,

אני לא חושב שיש בזה חוסר אמונה.

מדוע אתה לא שואל האם בכלל לרכוש כרטיב לוטו יש בזה חוסר אמונה? וכי הקב"ה אינו יכול למצוא דרכים להעשיר אותך אם יחפוץ בכך?

התשובה היא כי כל השתדלות שהיא בדרך נורמלית, בדרך טבעית, זה נחשב להשתדלות ולא וחוסר אמונה, כך גם אם אדם ממלא את כל כרטיס הלוטו ולא רק שני טורים, זה דבר מקובל זה דבר נורמלי, באופן טבעי זה מגביר את הסיכויים, ואין בכך כל חסרון באמונה.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. המושג נורמאלי אינו חד וחלק ומושג קבוע והוא משתנה ואצלך נורמאלי יכול להיות אצלי שלא.

    לדברי הרב
    אם לקב"ה הרבה דרכים להעשיר אותי ואכן הוא רוצה שאזכה הרי שיכוון אותי לשלוח שני טורים שהם המינימום ולא יותר להגברת הסיכויים.

    הגברת הסיכויים בריבוי טורים הם ההיפך הגמור במציאות שאם ה' רוצה שאעשיר .

    לא מתיישב עם שכלי הדל
    תודה ומקבל התשובה אך אינה משיבה לדקויות בין אמונה שני טורים וההקשר לסיכויים ….

  2. אני מסכים איתך שאין ליהודי מאמין טעם למלאות מעבר למינימום שאפשר, אבל מכאן ועד להגדיר מילוי של טופס נוסף כחוסר אמונה, זה קצת מרחיק לכת, שהרי תמיד אנחנו פועלים בכל מיני השתדלויות שכליות בענין הפרנסה.