מי קם לתחיית המתים?

שלום לכבוד הרב,
איך הקב"ה קובע מי הם אותם שקמים בתחיית המתים או לא. מה קורה לאותם שהם לא קמים בתחיית המתים. האם אדם צריך להיות צדיק מוחלט בכדי לקום בתחיית המתים.
תודה רבה,

תשובה:

שלום רב

אינני יודע לומר בדיוק, אולם בזוהר – מדרש הנעלם כרך א (בראשית) פרשת וירא דף קז עמוד א מבואר שגם רשעים, לאחר שיעברו הליך של זיכוך בעולם הבא יזכו8 לתחיית המתים, שכן נאמר שם: אמר ר' יעקב הרשעים שקלקלו ברית מילה שבהם וחללו שבת בפרהסיא וחללו את המועדות ושכפרו בתורה ושכפרו בתחיית המתים וכדומה להם יורדי' לגיהנ' שלמטה ונדונים שם ושוב אינם עולים אבל יקומו ליום הדין ויקומו לתחיית המתים. אותם שלא יקומו, מסיבה כל שהיא ישארו כמו שהם עכשיו. מאידך יש מדרשים שתחיית המתים היא לצדיקים, אינני יודע ליישב את הדברים, כנראה הכוונהשכל אדם הראוי לכפרה, אף שחטאיו מרובים נחשב צדיק, כי לאחר כפרתו יהיה טהור ונקי, שנאמר ועמך כולם צדיקים, ואלו שנאמר עליהם שאין להם כפרה לעולם כמו כת ליצים בעלי לשון הרע וכו', אולי גם לא יקומו לתחיית המתים.