מכסה חלבי על סיר טרף

שלום לכבוד רציתי לשאול שאלה בנוגע לכשרות .אני חוזרת בתשובה גרה עם ההורים המשפחה עדיין לא זכו לחזור בתשובה ולכן יש לי כלים נפרדים.ולפני כמה ימים אחותי לקחה את המכסה של הסיר שלי וכיסתה את הסיר שבו היא בישלה.האוכל שהיא בישלה היה פרווה אבל בגלל שהסיר לא כשר רציתי לדעת האם יש בעיה במכסה האם אפשר לשתמש בו שאני מבשלת?

תשובה:

שלום רב

אם הסיר שלה היה בשימוש עם המין השני [אם המכסה בשרי הסיר נעשה חלבי] ב24 שעות האחרונות, יש להגעיל את המכסה, אבל אם לא היה בשימוש כזה ב24 שעות האחרונות המכסה מותר בשימוש. אופן הגעלת מכסה מאוד פשוטה, לאחר 24 שעות שלא היה בשימוש יש למלאות את הסיר שאף לא בשימוטש 24 שעות במים ולהרתיח, וכשהם מבעבעים על האש להעביר בתוך המים את המכסה עד שהמים יגעו בכל חלקיו ולאחר מכן לרוחצו במים קרים.

בהצלחה רבה בדרכך החדשה!