כבוש כמבושל בעגבניות שנשפך עליהן חלב

לכבוד הרב החשוב שלום וברכה
מה הדין לגבי עגבניות שנשפך עליהם חלב,ושהו ביחד כ24 שעות בערך, האם הם חלביות והאם מותר לאכול ישר אחריהם ארוחה בשרית בדרך כלל אנו לא אוכלים עגבניות בסעודה חלבית ולכן יכול להיות שיגרם לנו הפסד מזה.
נ.ב אני נוהגת כמנהג חב"ד ורציתי לדעת מה הדין תודה

תשובה:

שלום רב

עגבניות כאלו אכן נחשבות חלביות, ולהלכה מחמירים שגם חתיכה שחלקה היתה שקועה בחלב וחלקה בחוץ, כולה חלבית. אחרי אכילת עגבניה זו שאין בה אלא טעם חלב לא צריך להמתין 6 שעות.

מקורות:

ראה רמ"א ריש סי' ק"ה.