הפקדת צ'ק בחול המועד / כשרות במטבח לא כשר

בס"ד
כמה שאלות לרבנים שליט"א
1.מותר להפקיד צ'ק ביום שישי שהוא יכנס לחשבון ביום שבת?
2.מותר להפקיד במכונה אוטומטית בחול המועד צ'ק שהיא מוציאה דף פירוט לאחר ההפקדה זה לא כרוך בכתיבה ביד אלא אלקטרונית וראיתי שיש פוסקים שמתירים כי זה דבר שלא מתקיים אבל כאן החשש כי יוצא תדפיס מה הדין?
3.גרים אצל חמתי אין לה הפרדה בכלים משתדלים לאכול בחד פעמי מה לעשות אנו בבעיה הכל עובר מדיח אבל אין הפרדה בסכו"ם?
4.מותר לאכול כרובית?

תבורכו מן השמיים

תשובה:

שלום רב

1. למיטב ידיעתי במדינת ישראל לא עובדים בשבת, וגם החשבון שלך מתעדכן רק בימי העסקים ולא בשבת, כך שאין בעיה.

2. אם ההפקדה אינה לצורך המועד או כדי להמנע מהפסד, אין לעשות זאת בחול המועד.

3. במידה וקיימת במדיח הכלים אפשרות של רתיחה עד כדי שהמים מעלים בועות, ניתן להכשיר בתוכו כלים. אופן ההכשרה, הוא לנקות את הכלים היטב לפני הכנסתם למדיח, ולהמתין 24 שעות שבהם לא באו הכלים לידי שימוש כלל, ולאחר מכן להכניסם למדיח ולהמתין עד שהמים שבתוכו ירתחו ויעלו בועות. לאחר מכן יש להוציא את הכלי ולרוחצו במים קרים. מדיח שאין בו אפשרות רתיחה עד כדי העלאת בועות, לא ניתן להכשיר בתוכו כלים. באופן כללי אינני מבין כיצד ניתן לסמוך על כשרות באופן קבוע בבית שאין בו הפרדה בין בשר לחלב. יש הרבה בעיות נוספות עם הסירים והמוצרים וכו', אם אתם אכן גרים שם לאורך זמן צריך לחשוב על פתרון יותר מוצלח מצלחות חד פעמיות.

4. כל ירקות העלים יש לאכול רק מגידול מיוחד מנויילן עם חותמת כשרות מוסמכת שהמוצר נקי מתולעים.