איך אפשר למצוא חן בעיני בעלי

לרב שלום וברכה
אני מרגישה שבעלי לא אוהב את הלבוש שלי,(בטוחה בזה בוודאות) ושאני לא מושלמת בעיני בעלי, זה קשה לי מאוד וכואב לי. אני יודעת שמה שמוצא חן בעיניו זה שאלך עם גרביונים ושהלבוש שלי ייראה יותר "חרדי", אך אני לא אוהבת את הסגנון הזה, כשאני בודקת אותו ומתלבשת בסגנון חרדי הוא מחמיא לי מאוד על הלבוש, ומחייך אליי, ואם לא אתלבש כך הוא לא יחמיא בכלל. כשאני שואלת אותו ורוצה לדבר איתו על זה, הוא טוען שזה לא מפריע לו ושאתלבש איך שבא לי. באופן כללי הוא בעל אוהב מאוד, מחמיא, דואג, אכפתי ומפנק.
אודה לתשובה והכוונה.

תשובה:

שלום רב,

למען האמת, אני מאד מעריך את בעלך, אני לא בטוח שהייתי מצליח להתאפק כל כך הרבה זמן….

בואי ננסה לחשוב ביחד מעט. כנראה שאת כבר יודעת בדיוק מה הוא אוהב ומה לא. אלא שכנראה מה שהוא אוהב, את לא אוהבת. הוא כנראה קיבל החלטה שלא להעיר לך מכל סיבה שהיא, או בגלל שהוא סבור שזה יעצים את הקוטביות, או בגלל שהוא באמת איש טוב, ולמרות שהוא אוהב קצת יותר חרדי, הוא מתאפק כדי שלא לגרום לך אי נוחות. אז מה את מבקשת ממנו, שיתאפק עוד יותר וגם יחמיא למה שאת יודעת בודאות שהוא לא אוהב…. אולי שאת תלכי קצת לקראתו… ולא תצפי ממנו להכל תמורת כלום (כמובן, רק בנושא הזה). אני הייתי מציע לך להראות לו את השאלה והתשובה הזו, ולהסביר לו שקשה לך מאד עם כך שהוא מתהלך בלי לחלוק איתך בענין. ואת רוצה לפתוח את הנושא איתו, ולהגיע להסכמות ברורות בענין. תוך כדי הליכה לקראתו גם מצידך, ובעזרת ה' ברור לי שעם בעל כזה, החיים שלך תמיד יאירו פנים.

שבת שלום