באיזה טומאה טימאו היוונים את פח השמן

באיזה טומאה בדיוק טמאו היוונים את כל פחי השמן במקדש האם בנגיעה ואיפה כתובה טומאה זו שגוי מטמא שמן בתורה

תשובה:

שלום רב,

בחידושי חתם סופר (שבת כא,ב) ביאר:

"מצאו פך אחד חתום בחותמו של כה"ג. כבר הארכתי בענין זה בקונטרסים שונים וארשום פה מה שנלע"ד דודאי טומאת מת הותרה בצבור אך הם גזרו על הגוים להיות כזבים וטומאת זב לא הותרה בצבור והי' חכמי הדור נבוכים מה לעשות אם להעמיד דבריהם במקום ביטול עבודת הדלקה או לא ועשה הקדוש ברוך הוא נס ודלק ח' ימים מבלי שיצטרכו לבטל הדלקת נרות ומזה הראו להם מן השמים הסכמה על גדרי חכמים ז"ל ונתחזק הדת ותורה שבע"פ".