האם אישה צריכה לשמוע הדלקת נרות חנוכה

אשה שנוסעת ליום אחד מהבוקר עד הערב לעיר אחרת, האם מחויבת לחזור מחוץ לעיר לשמוע את ברכות ההדלקה מבעלה בביתה או יכולה לשמוע בעיר בו היא נמצאת במשך היום, אצל קרוב משפחה?
(אשמח בתשובה מהירה עד שעה מאוחרת
זה שיקול מרכזי אם לנסוע לצורך עסקי מחר בבוקר או לא)

תשובה:

בוקר טוב

מקווה שעדיין זה רלוונטי…

אישה אינה צריכה להיות בשעת הדלקת הנרות בבית. בעלה מדליק ובזה היא נפטרת מחיוב הדלקה (גם לדעת הרמ"א מפני שאשתו כגופו). ואלא שיש סוברים שהיא צריכה לשמוע ברכות במקום שהיא נמצאת וראוי לחוש לדבריהם.

בהצלחה