בישל ירקות עלים ללא בדיקה האם מותר לאוכלם?

שלום וברכה כבוד הרב

יש אתר שמפרסם דברים של נביא שקר בדורינו, שגדולי הדור הזהירו לגביו, כולל הרב עובדיה יוסף זצ"ל, שאמר שהוא נביא שקר ועוד
יצא לי להיתקל באחד המאמרים, וזה היה חשוד בעיני, עד שראיתי מי כתב את המאמר. שזה הבחור ההוא, אז פירסמתי תגובה שם שזה שקר, והרדמת הציבור, וקישרתי לדברי הרבנים…

בדיעבד הבנתי שיש עוד כתבות באתר הזה של הבחור ההוא שקורא לעצמו רב
וכנראה שהוא בעצמו העלה את המאמר
א', הבנתי שהוא משתמש בכוחות טומאה, והוא רואה הרבה דברים וכ'ו, צריך לחשוש?
ב', האם מותר להגיד למפתחי אפליקצית חדשות שמרכזת כתבות מכל מיני אתרים, שהכתבה הזאת היא שקר? ולקשר אותם גם למידע על האיש ההוא?
או שאולי זה הוצאת שם רע על האתר בשלמותו ופגיעה בו(שהבנתי שרבנים מוכרים המליצו עליו בעבר)
?
מה לעשות במצב שאמא מבשלת בלי לבדוק את העלים? מותר לאכול? או אולי לנסות לגרד את העלים?

תודה כבוד הרב ושבת שלום לכולנו, המשיח בדרך במהרה בעזרת השם.

תשובה:

שלום רב

1. בנוגע לאותו אתר אין צורך להתעסק עם זה בכלל. המפרסמים לא ממש יתייחסו לדעתך… והקוראים, מי שיחשוב שזה שטויות יחשוב כך גם בלעדיך, ומי שיתשכנע לא אתה זה שיצליח להוציא אותו מזה. בקיצור, עזוב אותם במנוחה.

2. בסוגי ירקות המוחזקים כנגועים, כמו ירקות עלים זו ממש בעיה, תנסה להציע לאמא לקנות ירקות ממצע מנותק שהם בחזקת נקיים. כמו כן אם הם טחונים אין בעיה לאכול בדיעבד.