מתי זמן הפרשת תרומות ומעשרות בענבים המיועדים ליין?

אדם שקונה צימוקים המיועדים ליין ועל הצימוקים כתוב שהופרש תרומות ומעשרות והם גודלו בידי יהודי מקרית גת. האם עכשיו כשהוא מכין מהצימוקים ארק שנעשה ע"י בישול ושינוי מצב צבירה יצטרך להפריש? כמה? והאם צריך לברך? תודה .
חשוב לציין שמדובר בסכום גדול והאדם מתכוון למכור ארק זה.

תשובה:

שלום רב

אם הצימוקים נעשים לכתחילה מענבי יין ומיועדים לעשות מהם יין ולא לאכילה, יש להפריש מהם תרומות ומעשרות לאחר שנעשו יין שזוהי גמר מלאכתם [אין קשר לשינוי מצב הצבירה שלהם]. אולם אם מדובר בענבי מאכל שהוא מעוניין לעשות מהם יין, ההפרשה יכולה להתבצע כבר כשבאו לכלל מאכל. וראה עוד כאן.

מקורות:

ראה רמב"ם הל' מעשר פ"ג הל' יד.