כלה ששכחה לעשות הפסק טהרה כמה ימים לפני נישואיה

פלונית כלה לפני נישואיה, צורכת גלולות לסדור המחזור מזה חדשיים, ושמה לב בשבועיים שלפני החתונה שהיא "נקיה" ע"י קינוח חיצוני. נזכרה ארבעה ימים לפני החופה שצריך לעשות ה"ט שבוע ויום לפני החופה, ולספור ע"י בדיקות ז"נ. כך שלמעשה נותרו לה שלושה ימים של בדיקות עד הטבילה. האם יש להחשיב את צריכת הגלולות והקינוחים החיצוניים בדיעבד כבדיקות לענין שתוכל לטבול לפני החופה, כיון שהיא בטוחה של ראתה בכל התקופה הזו ובודאי לא בשבוע שלפני החופה ?

תשובה:

מועדים לשמחה,

אכן מצב לא נעים… אבל לא ניתן להתיר ללא שבעה נקיים מיום ההפסק טהרה. צריכת הגלולות אין בה כדי לסייע לטהרה שכן היא מצב של ודאי נדה עד שלא נטהרה. וגם הקינוח החיצוני, הרי אין בו כדי שתצא מחזקת טומאתה ללא בדיקה יסודית. מחמת הרגישות, שאלתי גם את מו"ר הגר"א וייס שליט"א אם הוא חושב שיש איזה מקום להתיר בדיעבד, והשיב בשלילה.