ספק כתם בימי טהרה / הרגשת כאב בטן

לכבוד הרבנים שלום רב!
אנו נמצאים בימי ההיתר, אשתי ראתה דם על טישו והיא לא זוכרת האם היה גודל של גריס.. אך יום למחרת התחבושת ששמה על עצמה הייתה נקייה, ולעומת זאת בקינוח יום למחרת ביצבצו 2 נקודות קטנות של דם (שלא היה להם גודל של גריס). רציתי לדעת האם צריך להחמיר? והאם יש השלכות ל"הרגשה" לגבי טישו (או שאר דברים שלא מטמאים)
נ.ב. לגבי ההרגשה, לאשתי היו כאבי בטן אך היא מסופקת האם זה כאבי מחזור או כאבי בטן של עצירות..

תשובה:

שלום רב

1. בנוגע לדם הראשון על הטישיו מספק יש להקל, כיון שיש סוברים שדם על טישיו אינו מטמא וגם לדעת המחמירים אין כאן אלא ספק דרבנן בלבד. להבא יש להקפיד שלמו כזה דבר ולהראות במידת הצורך לרב.

2. הקינוח הבא אינו מטמא כיון שאינו גריס.

3. הרגשה בודאי יש לה השלכות, אולם לפי מה שאני מבין קשה לומר שהיתה כאן הרגשה, לא מדובר במשהו מובהק של מחזור הבא יחד על ביאת דם בדוקא.

למעשה אתם מותרים.