כמה וועד בית משלם שוכר דירה קטנה

שלום
בבניין שלנו בכל קומה 2 דירות הבעלים של הדירות העליונות בנו עוד קומה עם 4 דירות (כל אחד בנה דירה מעליו וחילק אותה לשתיים) ואני שוכר את אחת מ-4 דירות הללו.
השאלה היא כמה אני צריך לשלם? האם מחיר מלא או חצי מחיר?
ואם התשובה היא מחיר מלא הרי הדיירים שגרים מימין לבניין שלי ומשמאל (בניין שלי נימצא ביין 2 הבניינים העלו) משלמים חצי מחיר האם אני יכול להגיד שהולכים אחר מנהג המקום?

ועוד שאלה אני בתור שוכר דירה איזה חיובים אני חייב לבניין אם ועד הבית רוצה לעשות דברים לבניין או תיקונים?

תשובה:

שלום רב,

יש דיינים הסוברים שיש לשלם מלא ויש דיינים הסוברים שיש לשלם חצי. באסיפת הדיירים ניתן להחליט על פי דעת הרוב, כיצד לנהוג. מנהג הבניינים הסמוכים אינו קובע.

באין הוראה מפורשת אחרת בהסכם השכירות, שוכר חייב לשלם עבור הוצאות שוטפות בלבד.

מקורות:

עיין עלון המשפט גליון 42 וגליון 44. מקרה זה אינו דומה למקרה של דירה שפוצלה לשתיים, מאחר שבבניית הבניין הדירות לא היו קיימות כלל.

לעניין החלטת הרוב עיין כאן.