שוכר הבא להתקין מזגן והמשכיר מסרב

שלום רב,

שכרתי דירה שיש בה הכנה למזגן בעל הדירה לא מרשה לי להתקין מזגן על חשבוני בגלל שכתוב בחוזה שאסור לי לבצע שינוי בדירה ללא הסכמתו. הוא רוצה להתקין על חשבונו ולעלות את שכר הדירה ב-150 שקלים כדי להרוויח את המזגן. שאלתי האם התקנת מזגן נחשב שינוי בדירה שיש בה הכנה למזגן. תודה ושנה טובה.

תשובה:

שלום רב,

אם יש צורך לפרוץ פתחים וכדו' הרי זה נחשב לשינוי שהמשכיר רשאי להקפיד. אבל אם יש צורך לחורים קטנים בלבד, כמו שעושים לצורך תליית תמונה וכדו', אין המשכיר יכול לעכב.

במילים אחרות – אם לאחר פירוק המזגן ומילוי החורים בגבס יהיה צורך לסייד, המשכיר יכול לעכב. אם לא, אין המשכיר יכול לעכב.

מקורות:

גם כאשר כתוב בחוזה שאסור לעשות שינוי, הכוונה בכך לדברים שהדרך להקפיד בלבד. עיין שו"ע אבן העזר סי' לט סעיף א שאם הבעל מתנה שאין על האשה נדרים, הכוונה לנדרים שהדרך להקפיד בלבד.