עשיית מלאכה ביום שישי אחר הצהרים

האם מותר בערב שבת אחר חצות, אחרי זמן מנחה גדולה או קטנה, לשלוח דרך המחשב בקשות לקניות/מכירת מניות וכדומה, או דחשיב מלאכה ואינו רואה סימן ברכה מאותה המלאכה.
גמר חתימה טובה
גוט שבת

תשובה:

שלום רב,

כוונתך למה שכתב השו"ע (רנא סעי' א') שהעושה מלאכה בערב שבת מן המנחה ולמעלה אינו רואה סימן ברכה באותה מלאכה. אולם במשנה ברורה שם (סק"א) הביא כי פרקמטיא מותר. ואף הוסיף כי רואים מהגמרא כי זמן סגירת החנויות הוא סמוך לזמן הדלקת הנרות. בנוסף כתב הרמ"א שם כי הכוונה היא למלאכה קבועה אבל אם הוא עושה זאת דרך ארעי מותר.