עבודה בבתי הזיקוק בשבת

שלום . אני עובד במפעל בית זיקוק באשדוד שמייצר דלקים השאלה היא האם מותר לעבוד בשבת מבחינת פיקוח נפש כי בזה שאנחנו מייצרים דלק יש דלק לאמבולנס לניידות מטוסים טנקים במקרה מלחמה וכו גם המפעל נחשב מפעל בטחוני תודה מראש שמעון

תשובה:

מועדים לשמחה.

לפי החשבון שלך, ניתן להמשיך לעבוד בשבת בכל עובדה הקיימת היום בשוק. לדוגמא, נעלים, וכי נראה לך שחייל יכול להלחם ללא נעלים?? מעילים וכו', ובכלל חניות לממכר מזון זה ממש פיקוח נפש למי שרעב לאוכל כעת. כמובן שאין זה נכון כלל.

ניתן לעבוד במשך ששת ימי השבוע ובשבת לשבות כפי שדורש בורא עולם, ולא יהיה כל סיכון לאמבולנסים וכו' שימשיכו להשתמש בדלק שזיקקו אותו במהלך השבוע. אגב, גם אם לאמבולנס במקרה נגמר הדלק בשבת, הוא לא רץ לבתי הזיקוק…

שיהיה לך הרבה הצלחה, השומר שבת לא ידע דבר רע!