מנהל גוי בבית ספר יהודי

שלום וברכה
אודה אם ניתן לפרט מה מורה בבית ספר יהודי בחוץ לארץ צריך לעשות במקרה של מנהל גוי
האם מותר לשלוח אליו תלמיד שלא מתנהג יפה או שיש פה דין מוסר?
האם מותר לשבת איתו באותו שולחן במקרה של מסיבות וכדי או שיש פה בעיה של מאכלי גויים
אודה אם הרב יוכל לפרט את כל הבעיות ההלכתיות שיכולות להיווצר (לדוגמא האם יכול להיות בעיה של לא תחונם ) ואיך צריך לנהוג.
תודה וגמר חתימה טובה

תשובה:

שלום רב,

אני לא חושב שיש כאן הוראות מיוחדות בגלל שזה בית ספר. אכן לא ברור מדוע לקחו מנהל גוי לבית ספר יהודי, אבל אני מבין שלא זו השאלה… בכל אופן, ודאי שאין סיבה למנוע מלשלוח אליו תלמיד סורר, הרי תפקידו לחכנו.

הנוהג עם המנהל בכל ההנתהלות מולו צריך להיות בדיוק כמו בכל מקום עבודה אחר שעובדים בו יהודים וגויים ביחד. ודאי שאין מניעה לשבת עימו בשולחן. אני מניח שבאירועים ממילא מביאים אוכל כשר. (מלבד יין שזה בעיה כמובן).

גם בנושא איסור לא תחנם, לא צריך להיות בעיה יותר מכל התנהלות רגילה מול חברים לעבודה גויים. לפעמים מותר לתת לו מתנה כשהכוונה היא בעצם לעצמך, לצורך קידום, או כל דבר אחר בעבודה.

גמר חתימה טובה