איפור וציחצוח שיניים בשבת

שלום וברכה, רציתי לשאול בבקשה האם מותר בשבת להשתמש באבקות של איפור כגון סומוק וכדומה ואם כן האם בכל אבקה מותר או שצריך לקנות אבקות מיוחדות? שאלה נוספת, אי שימוש במברשת שניים גורם לי צער האם ניתן להשתמש במברשת? ומה ניתן לעשות אם יורד דם מהחניכיים בעת הציחצוח?

תשובה:

שלום רב

אין להשתמש באבקות איפור בשבת כלל, משום איסור ממרח. כמו כן לא ניתן להשתמש במברשת שיניים כאשר היא גורמת להוצאת דם.