מה הגדר של מתקן כלי בשבת?

אשמח אם הרב יבהיר התנאים לאיסור בניין בכלים /מתקן כלי בשבת, למיטב הבנתי מעיון בראשונים צריכים להיות אחד מהתנאים הבאים:
1. עשיית כלי חדש שלא היה כלי קודם (ר"ן שבת מ"ז. וכן תוס' שבת ע"ד:)
2. כלי שנתפרק ובטל מתורת כלי וצריך אומן לחזרתו (בר"ן שם)
3. במקום שנעשה התיקון "בגבורה ואומנות" (תוס' שבת קב:) כלומר במקום שתוקע

לפי זה כוס נייר שהתקמטה אפילו במקום שלא ניתן להשתמש בה כרגע, כיון ש-
1. היה עליה כבר שם כלי
2. הדיוט יכול ליישרה
3. לא שייך בה חשש תוקע.
– אפילו אם נחשוש לכל הראשונים, נלע"ד שיהיה מותר לישרה להשתמש בה בשבת.
כיון שראיתי שהיה מי שרצה לאסור בזה אשמח אם הרב יבהיר דעתו המנומקת בעניין.
תודה וחתימה טובה.

תשובה:

שלום רב

נימקת מעולה! כמו כן יש לצרף את דבריו הידועים של המגיד משנה בהל' שבת פ"י הל' ב והל' יח, שכל מלאכה שאין בה חשיבות כלל אינה אסורה בשבת, לכן לא חששו לתת מים חמים בכוס חד פעמית אף שהיא מתרככת מעט על ידי כך, ובישול הוא ריכוך של דבר קשה על ידי חום.