הכנת סלט ביו"ט

שלום רב

האם אדם שמשתמש בכל ימות השנה בערב שבת בקופסאות טאפרוור (קופסאות וואקום לשמירת הטריות) אסור לו לחתוך סלט דק ביו"ט כיון שנחשב שיכל להכין מעיו"ט דהרי הקופסא גורמת שלא יאבד מטעמו כלל לפחות יום שלם בסלטים מסויימים (כגון סלט כרוב)

או שכיון שעצם המאכל כשלעצמו כן מאבד לא חייבוהו לעשות שמירה מיוחדת כזו הגם שבכל השנה כן עושה

תשובה:

שלום רב

אין חשש כלל, ודאי ההסתכלות היא על המאכל מצד עצמו ולא על אפשרויות איחסון כאלו ואחרות. מה גם שאף אם לעין לא ניכר השינוי בודאי גם בקופסאות אלו זה לא אותו דבר ממש. חכמים התירו לכתוש תבלינים ביום טוב למרות שאני משוכנע שאם סוגרים אותם היטב בקופסה ההבדל באיכות הוא מינורי ביותר, וכך גם בנדון דידן.