טעם הפסול בסיכוך בסולם

שו"ע או"ח תרכט סעי' ז מסתפק אם מותר להניח סולם לסכך על גביו
ובמ"ב מבאר דיש צד שהספק האם מותר לסכך עם הסולם עצמו
ומבאר המ"ב שמדובר בסולם רחב ד' טפחים
וקשה לי הרי בד' טפחים איכא גזירת תקרה א"כ דל מהכי "דמי לבית קיבול" כדי לפסול את הסולם הרי גם לולא דין זה הסולם פסול מצד גזירת תקרה

תשובה:

שלום רב

גזירת נסרים אמורה באופן שיש נסר אחד שהוא רחב ארבעה טפחים, כאן מדובר בסולם שיש בתוכו אויר רב שהרי אינו נסר אחד אלא מקבץ של נסרים דקים היוצרים יחד סולם עם שליבות, ואינו דומה לתקרת הבית כלל, ואין בו גזירת נסרים אלא שמכל מקום הוא סכך פסול מחמת שיש בו בית קיבול.

בהצלחה