המתנת 6 שעות לאחר טעימת בשר ללא בליעה

יש לי שאלה
אם נגעתי רק עם השן הקדמי בבשר והתחרטתי ולא המשכתי לאכול וללעוס אותו וכן הלאה רק השיניים הקדימיות נגעו בבשר
האם אני חייב לחכות 6 שעות כמו באכילת בשר לגמרי

תשובה:

שלום רב

אדם שהכניס בשר לפה ופלט מיד ללא לעיסה ולבליעה אינו חייב להמתין 6 שעות.

מקורות:

בעיקר דין המתנה בין בשר לחלב נאמרו שם בטור שני טעמים: 1. שמא תתקע חתיכת בשר בין השיניים [לאחר 6 שעות אין בה חשיבות והיא בטלה]. 2. מחמת שומן הבשר הנמצא עדיין על החיך. הטעם הראשון אינו שייך אלא בבשר ממש ולא במרק בשרי, אולם הטעם השני שייך גם במרק ונהגו להחמיר כשני הטעמים גם יחד.