בשר ששהה יממה בכלי טרף האם אסור מדין כבוש כמבושל?

שלום וברכה ובשורות טובות

האם מותר להשתמש בבשר שאוחסן מספר ימים בכלי זכוכית שלא עבר הגעלה וכנראה גם השתמשו בו לחלבי בעבר?

תודה רבה, שבת שלום

תשובה:

שלום רב

אם יש בבשר רוטב יש בהחלט להחמיר בזה מדין כבוש כמבושל אף שמדובר בכלי, אולם כאן אני מבין שבלאו הכי הכלי אינו בן יומו, וגם אם התבשל בו הבשר הוא אינו נאסר מחמתו, כך שהבשר מותר באכילה.

מקורות:

ראה ט"ז יו"ד תחילת סימן קה. למנהג הספרדים שכלי זכוכית כלל אינו בולע אין חשש גם אילו היה בן יומו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הבהרה
    סליחה כבוד הרב, בימים האחרונים אני לא מבהיר את עצמי כראוי
    הוא היה בשר נא עם רוטב שמוכן להדביק עליו פירורי לחם
    ואני אשכנזי
    האם זה עדיין מותר?
    דרך אגב, לא הגעלתי את כל הכלים במטבח של אבא עדיין
    והיא בישלה בסיר גדול הרבה תפוחי אדמה (ואני מניח שיש שם גם בצל)
    יותר מיום הסיר כמובן
    אין סיכוי שאוכל לאכול ממנו נכון?
    תודה רבה, בשורות טובות ותבורך מפי השם יתברך במילי מיטב יהודי יקר