חתונה במוצאי לג בעומר

1.
. בן זוגי ספרדי מצד האמא אך מצד האב הוא רבע ספרדי)סבתא( ורבע אשכנזי ) סבא( . כיצד קובעים אם חתן הוא אשכנזי או ספרדי?
האם מותר לחתן אשכנזי להתחתן במוצאי לג בעומר דהיינו 7.5.15
3. האם מותר לרב ספרדי לחתן חתן אשכנזי בלג בעומר?

תודה

תשובה:

שלום רב

א. קביעת המנהגים היא תמיד לפי האב, ולכן, אם אבי אביו אשכנזי אף הוא אשכנזי.

ב. מנהג האשכנזים, שעורכים את החופה מבעוד יום לפני השקיעה, ואז מותר להמשיך את שמחת הנישואין גם בלילה.

ג. מותר, שהרי הוא נוהג על פי ההלכה.

מקורות:

לגבי החתונה עצמה: מנהג האשכנזים, בארץ ישראל, שאין עושים חתונה מפסח ועד ר"ח סיון, ואולם ביום לג בעומר עצמו עושים חתונה, אבל רק בליל ויום לג בעומר ולא בליל לד בעומר וכמו שביארנו כאן, ומנהג הספרדים לעומת זאת שאין עושים חתונה אלא מיום לד בעומר בבוקר ואילך (ורק בשעת הדחק מקילים לעשות גם בליל לד וכמבואר בחזון עובדיה (פסח, הל' ספירת העומר סעיף ל' ואילך), וראה שם שכתב שהדבר תלוי בחתן ולא בכלה, שאם החתן ספרדי והכלה אשכנזיה אין לעשות החתונה אלא ביום לד בעומר, וכשהחתן אשכנזי אין לעשות החתונה אלא ביום לג בעומר.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. שאלה נוספת בנוע לחתונה במוצאי העומר-
    לחתן אשכנזי, האם אפשר להתיר לבצע 2 ברכות מתוך ה7 לפני השקיעה ולאחר השקיעה לעשות את החופה במלואה?
    תודה!

  2. בנוגע למוזיקהלאחר ל"ג בעומר נחלקו הדעות, לדעת הגר"ע יוסף יש להתיר מיום ל"ד בבוקר – לא במוצאי ל"ג בעומר שזה ודאי אסור לספרדים, ורבים מהפוסקים מחמירים לענין מוזיקה עד שבועות וכן מנהג האשכנזים מחמת גזירות תתנ"ו כפי הנראה בט"ז סי' תצג, וכן הוראת הגר"ש וואזנר.