האם מותר ללמוד ספרות חיצונית מימי בית שני – ספר היובלים וצוואות השבטים?

מה דין מקום שבו מלמדים לצד מדרשי חז"ל ותכנים מהגמרא והיהדות את ספרות בית שני- לדוגמא "ספר היובלים" וכן "צוואת השבטים", לדוגמא.
האם מותר להשתתף בשיעורים מעין אלו/ללמוד את התכנים הללו?
איך ניתן לדעת אילו תכנים אסרו לנו חכמים ללמוד ואילו מותר, האם יש מקום שמפרט את הנושא?

תשובה:

שלום רב

ספרים אלו מקורם אינו מהיהדות הנאמנה אלא מחוגים כפרניים כאלו ואחרים שהתנגדו לדברי חז"ל וקידשו את התורה שבכתב, אולם אינני יודע אם יש בהם דברי כפירה באופן ספציפי. למען האמת, מה שאני חושש יותר, מי הם המרצים המלמדים באותו מקום ומהי השקפתם, שכן היהדות הנאמנה לא עסקה בכתבים אלו מעולם, ויש לחשוש שמא גם בלימודים הפורמליים הדברים לא מתנהלים על פי ההבנה היהודית הקלסית. אינני מכיר כך שאיני מחווה דעה אלא רק מאיר נקודה שכדאי ליתן עליה את הדעת.

בהצלחה רבה.

הצטרף לדיון

תגובה 1