האם מי שעושה סגולה לאריכות ימים מכפר עוונות שעתיד להענש עליהן?

שלום למו"ר.
ברצוני לדעת הלכה למעשה
א. מה שכתב הארי הקדוש זיעא שהניעור לילה שלם ויעסוק בתורה יפטר מכרת אם נתחיב. האם זה שקול כתעניות צום רבות אחרות לתיקון (כמו שכתב הנודע ביהודה באבה"עז בתיקוני תשובה?}

ב. מביא הפלא יועץ כי הבגיר בכור פרץ נתן ממון לאנשים שיעשו תיקון כרת. האם זה מועיל למי שנתחייב לתת לאחר ללמוד לילה שלם ולשלם לו?

ג. יש עניניים סגוליים שמי שעושה אותם אינו רואה גהינום וכו.כמו העונה אמן יהי שמה רבא בכל כוחו
והקורא שירת הים וחושב שניצול ממש ועוד ועוד
איך צריך לחשב זאת???

ד. שאלה באמונה. מי שנתחייב כרת וגם עשה מצוות שמאריכים ימיו ושנותיו כיצד ידונוהו.

מחילה על האריכות
ותודה על התשובה
עוז

תשובה:

שלום רב

א. יש לכך חשיבות מרובה אולם לשקול את הדברים מול סגולות אחרות לא אדע.

ב. מי שאינו מסוגל לעשות זאת בעצמו יש ענין רב שיעשה כך.

ג. אינני יודע. אולם זאת אדע שעל הכל יבוא עמנו הקב"ה בחשבון, לטוב ולמוטב, ושום חטא אינו נמחל ללא תשובה, והקב"ה משפטיו תהום רבה ויודע לתת שכר על המצוות ועונשים על העבירות. אנחנו היום רגילים לסגולות אינסטנט… חובה לדעת שביהדות אין כזה דבר, הסגולות שמקורן ברוך מועילות, אבל הן לא מכפ]רות על עבירות.

ד. אריכות ימים לעיתים היא בחיי העולם הבא, וכך הוא גם בקיצורם.