הרחבה באמצעות הריסת חלק מקיר בין שני שכנים

לכבוד הרב שלום רב,
ברובע היהודי בירושלים יש לנו חדר קטן ששימש בעבר כחנות בקומת קרקע, רצינו לדעת אם נוכל לבצע הרחבה של הקיר בשטח ששיך לנו ולעוד שכן (אינו מוגדר) זה פשוט קיר עבה מהקיר של המחסן לקיר של הבניין ורצינו לשבור חלק מממנו ולדלל את הקיר ובכך להגדיל את שטחנו, ורק ששכן אחד יכול לבצע את ההרחבה המדוברת, האם יכולים לעשות זאת או שחייבים את הסכמת השכן?

תשובה:

שלום רב,

אם גם השכן היה יכול לבצע רעיון זה כדי להרוויח את השטח לעצמו, חייבים את הסכמתו, או להוריד רק מחצית ממה שניתן כדי שהשכן יוכל להוריד את המחצית השניה.

מקורות:

חזקה על קיר שהוא בנוי על שטח של שניהם. כמו כן, כאשר באים לבנות קיר יש לבנות על שטח של שניהם. עיין שו"ע חו"מ סי' קנח סעיף ד.
אם אחד יוריד מצד אחד, יוצא שכל הקיר הוא בשטחו של השני.