מים שהתחממו בברז האם מותר להשתמש בהם בשבת

יש בעיה להשתמש במים די חמים מברז בשבת?כאלו שהגיעו מיד עם פתיחת הברז ולא ידוע כיצד הגיעו לחום זה?

תשובה:

שלום רב

כאשר הברז מכוון על המים הקרים והם חמים, כנראה שהצינור הוא חיצוני והמים שבצינור התחממו על ידי השמש, ובאופן זה יש להקל משתי סיבות: א. מבחינה טכנית כל עוד הם חמים בחום שהיד סולדת בו הם לא יתערבו במים קרים, כיון שאין בברז מים קרים מהם,וכשיגיעו המים הקרים הם כבר לא יהיו חמים ברמה כזו. ב. אני מניח שלא מדובר במים שחמים ברמה כזו שהיד סולדת בהם.

מקורות:

על עצם השימוש בדוד שמש בשבת, והסברות השונות שנאמרו בזה ראה כאן.