נדר שלא לעשן סמים

אחרי מבוא השלום והברכה

שאלה א': ראובן נשוי לפני כמה שנים ועד החתונה היה מעשן סמים קלים בחתונתו עשה נדר שלא לעשן יותר סמים בגלל זה המצב שלו מאז התדרדר עד שהוא חייב לקחת תרופות כדי להגמל מזה. הבעיא עכשיו שעם התרופות הללו הוא נכנס לדיכאון עמוק עד שהרופאים אומרים שפחות מסוכן בשבילו לקחת סמים בחזרה ממה שימשיך בתרופות שבשבילו זה יותר מסוכן האם אפשר להתיר נדרו.

תשובה:

שלום רב,

ודאי עדיף להתיר לו את נדרו. אם ח"ו הוא יכשל ויעבור על נדרו כבר לא שווה כל הגמילה שלו. עוון נדרים כידוע הוא חמור מאד, ומאחר שיש חשש שיעבור ח"ו על נדרו ואפילו פעם אחת, עדיף להתיר לו את נדרו מיד.