קמח מחו"ל האם חייב בתרומות ומעשרות?

אנחנו מזמינים קמח בכמות גדולה מחוץ לארץ ואין עליו שום פיקוח של גורם הלכתי זה סוכנים שמייבאים לפה ומוכרים אותו לכל העדה(אתיופים)..האם זה מותר או אסור? לאלו דגשים צריך לתת את תשומת הלב?תודה

תשובה:

שלום רב

קמח שבא מחו"ל אינו חייב בתרומות ומעשרות, אולם חובה לנפותו היטב, בדרך ואולי גם האריזה לא היו בתנאים אופטימליים, וחשוב לנפות בנפת משי דקה שלא ימצאו בו חרקים.