מה לעשות שיש אנשים שמדברים בבית הכנסת בשעת התפילה?

יש בית כנסת אחד שלעיתוים רחוקות אני מתפלל שם יש שם רב תלמיד חכם
אם אהבת ישראל גדולה,וגם יש שם יהודים יקרים אולם לא מקפידים שם כל כך על נושא הדיבורים בבית הכנסת או לדוגמה נושא ילדים שמרעישים ורצים הנה והנה ולפעמים מפריעים כוונת המתפללים, הרב שלי אמר לי שהרב בבית כנסת זו יודע על המצב אולם הוא מעדיף שאנשים יבואו ולא מעיר על עניין זה האם מצב זה תקין או עלי לעשות משהוא בנדון ?

תשובה:

שלום רב

אין ספק שלדבר בתפילה זה לא תקין. אולם, מאידך גיסא צודק הרב שלך שיש כאן מקום לשיקול דעת רחב של רב המקום המכיר את הציבור ויודע להלוך כנגד רוחם. אני הייתי מציע לך לפנות לרב המקום ולהציע את עזרתך, יכול להיות שישמח שאדם מבחוץ מעוניין לסייע בדרכי נועם כמובן. אין צורך לומר שיש להשמע להנחיותיו בענין ולא לפעול כנגד רצונו שכן הוא רב המקום וכולנו חייבים בכבודו.

בהצלחה רבה.