התחיל אכילתו לפני עלות השחר אם רשאי להמשיך?

מי שבאמצע סעודה [מזונות] ועלה עה"ש האם מותר להמשיך לאכול?

תשובה:

שלום רב

האיסור לאכול הוא כבר חצי שעה לפני עלות השחר! ולעצם הענין, גם אם התחלת לאכול קודם זמן האיסור יש להפסיק [בשונה ממנחה וערבית] משום שמלבד האיסור הכללי לאכול לפני קיום מצוה החמירו בכך כאן משום שהוא דרך שחץ וגאווה וכפי שנאמר "לא תאכלו על הדם" – לא תאכלו ועדיין דמכם קיים.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי' פט ס"ק כט.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לכאורה הכל מדובר בשעות זמניות, שהרי המקור לכך הוא מהמושג סמוך למנחה המוזכר בהקשר לדין זה בשבת פ"ק, ובריש פרק ערבי פסחים.