שימוש בסכין חלבי עם מחבת בשרית

שאלה:

חתכתי חביתה שטוגנה במחבת בשרית עם סכין חלבית
כשהיא עדיין במחבת
מה הדין של החביתה הסכין והמחבת

תשובה:

שלום רב,

אם אחד מהכלים הוא בן יומו, דין החביתה כמוהו ואת הכלי השני צריך להכשיר. אם שני הכלים בני יומם, החביתה נאסרת והכלים טעונים הכשרה. אם שני הכלים אינם בני יומם, הכל מותר. הואיל וסתם כלים אינם בני יומם, יש להניח לפחות לגבי הסכין שהיא אינה בת יומה וממילא אינה אוסרת את החביתה ואף לא את המחבת, אבל היא עצמה נאסרת אלא אם כן גם המחבת אינה בת יומה, וזאת בדרך כלל ניתן לברר.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אכן חיתוך בדבר קר אינו רלוונטי, ובכלי שני יש להחמיר ראשית כי זה גוש, שנית הרי יש סוברים שכלי שני מבליע ומפליט אף שאינו מבשל ואנחנו מחמירים כשיטה זו כידוע, הרבה מן הכלים בשריים שלנו בבית זה רק כלי שני.