דבר חריף שנחתך בסכין חלבית בכלי פרווה

ערבבנו עם כפות מתכת בקערת פיירקס סלט ירקות עם שום (נחתך בסכין חלבית) וגבינה רכה. מה דינן של הקערה ושל הכפות? פרווה או חלבי? כלומר האם ניתן להגיש בקערה סלט ירקות או ירקות מבושלים בארוחה בשרית? האם מותר לשים בקערה שום שנחתך עם סכין בשרית? ואיך ניתן להחזיר את הקערה והכפות למצב פרווה תקין?

תשובה:

שלום רב

אפשר להקל, לא רק בהגשת ירקות פרווה, אלא גם במאכלים שמעורב בהם שום שנחתך בסכין בשרית.

מקורות:

למרות שאכן השום נעשה חלבי לגמרי, העירבוב וההשהייה בקערה בשרית אינו אוסר אותו והוא עדיין פרווה כיון שהכל היה קר. חיתוך בסכין חלבית מחמת דוחק החיתוך הוא העושה את השום חלבי.[כשהמיעוט הוא השום והוא לאו דוקא ברוטב אין הלכה של כבוש הרי הוא כמבושל]. מה גם שהקערה היתה פרווה ולא בשרית וממילא מה שנבלע בה הוא היתר, ודומה הדבר למה שנחלקו בענין זה המגן אברהם סי' תנא ס"ק לאואבן העוזר יו"ד סי' צו ס"ק ג.