עשיית תה בשבת

לכבוד הרב החשוב שלום רב
ידוע שהמשנה ברורה מחמיר מאד בעשיית תה במים חמים שהיד סולדת בו אפילו בכלי שלישי
כהיום לפי מיטב הבנתי ולפי הבירורים אשר עשיתי עלי התה עוברים ייבוש בתנור, ואם כן לכאורה יש מקום להתיר לעשות תה בכלי שלישי כדקיי"ל שבכלי שלישי אין בישול לקלי הבישול
אודה מאד לכבוד הרב על התייחסותו

תשובה:

שלום רב

היבוש בתנור אינו נחשב בישול אולי אפייה, ואנחנו מחמירים בבישול אחרי אפייה, אולם נראה שגם אפייה אין כאן, כיון שנשמרים שהעלים לא יתיבשו מידי ורק מחממים אותם מעט כדי שלא ירקיבו. החומרא בכלי שלישי אינה מהמשנה ברורה אלא מדברי הערוך השולחן שהביאו כל גדולי אשכנז, שאמר "עינינו הרואות שעלי התה מתבשלים בכלי שלישי כמו בכלי ראשון". לדעתו, דינו של תה חמור משאר קלי הבישול כיון שבאמת ניכר לעין שהוא מתבשל בשווה גם בכלי שלישי. יש שחלקו עליו בזה וטענו שלא ניתן לראות בישול בתה. צבע המים אינו מלמד על בישול בדוקא כיון שגם במים קרים לאחר שהות ממושכת הם מקבלים צבע כזה מהעלים שבתוכם. ומכל מקום נהגו להחמיר בדבר.