לקיחת מאכל מתבשיל המונח על הפלטה בשבת – הגסה בשבת

האם מותר למזוג מהסיר שמונח על הפלטה ישר לצלחת באופן שנזהר לא להגיס? ואם יש הבדל בן העדות

תשובה:

שלום רב

כאשר הסיר מוסר מעל גבי האש אם המאכל שבו מבושל כל צרכו מותר אפילו להגיס בו ממש. ואף כשהוא על גבי האש ממש סברו רבים מהפוסקים שאף שאסור להגיס בו מכל מקום מותר לקחת ממנו בכף [דבר שבעיני דומה יותר להגסה מהאופן שהזכרת בשאלתך] אלא שהאליה רבה מחמיר במקרה זה האחרון.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי' שיח ס"ק קיג, קטו. לא ידוע לי בענין זה הבדל בין העדות השונות.