חשש מבעיר בהנחת נייר על הפלטה

שלום כבוד הרב
האם הנחת נייר אפיה בשבת על גבי פלאטה על מנת לחמם תבשיל יש בישול או חשש בישול בנייר אפיה עצמו ?
או חשש של מבעיר כאשר הנייר עצמו משחים מעט ע"י החום ?

תודה מראש

תשובה:

שלום רב

איסור בישול הוא רק כשאדם מרפה דבר קשה או מקשה דבר רך על ידי חום, או כל תיקון הנעשה על ידי חום. כך שחשש בישול אין כאן, לגבי חשש מבעיר, אכן זו שאלה מענינית, שכן כל כילוי על ידי אש נחשב מבעיר, אבל אם הנייר רק משחים מעט, נראה שאינו נחשב כמבעיר, וכעין המבואר בשו"ת אבני נזר או"ח סי' רכט לגבי המחוייבי שריפה, שאין הכנסת העופרת הרותחת לפיהם נחשבת מבעיר, שהרי בני המעיים אינם נשרפים אלא כומרים, אלא ההבערה היא בעצם חימום העופרת.