שמיני עצרת שייך לסוכות?

1) שמיני עצרת שייך לחג הסוכות?

2) שאלו אותי איך יצא מצב ליהודי שיהיה חובה שיניח תפילין בשבת? יכל לצאת כזה מצב? הרי אסור תפילין בשבת.

תשובה:

1. שמיני עצרת בחו"ל הוא חלק מחג הסוכות, כדין יום טוב שני של גלויות [כלומר, הוא נחשב גם כיום שביעי של חג מספק]. אולם, בארץ ישראל אין לו קשר לחג הסוכות והוא רגל בפני עצמו, כפי שהגמרא מבארת לגבי השוני בקרבנותיו. כמובן, מבחינת התוכן הפנימי של החג יש לו קשר לסוכות, כמובא בח"ז, משל למלך שהשיא את בתו, ולפני ששהלכו לביתם החדש אמר להם העצרו עמי עוד יום אחד. כמו כן על פי קבלה יש קשר רציף בין כל חגי תשרי, העובר כחוט השני מליל ראש השנה ועד קדושה של מוסף בשמחת תורה.

2. חידה נחמדה אשמח לקרוא את התשובה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. על שאלה שניה יש תשובה באחרונים שאדם שלא עשה ברית מילה חסר לו אות לכן יניח תפילין שיהיה לו אות אומנם באמת בילקוט יוסף כתב לא לעשות כן