האם מותר ללמוד במוסד בעל רמה רוחנית פחותה כדי להצליח בחברה בעתיד?

אדם שמעוניין ללמוד מקצוע, (ובנוסף הוא ביישן מטבעו ועם קשיי הסתגלות חברתית), ויש לו אפשרות ללמוד במקום בו לומדים רק בנים עם לימודי קודש, או במקום עם צביון דתי אך בלי הפרדה וכן לא רמה גבוהה כל כך של דת,או במקום כלל לא דתי,
מה כדאי לבחור,
הוא חושב- הרי אם יהיה עם בנים עד גיל מאוחר סביר להניח שייקשה עליו להתחתן ולהכיר נשים, וכן יקשה עליו בעיניינים חברתיים עם אנשים שאינם באותו "ראש" כמוהו.
מה כדאי לייעץ לאדם כזה?

תשובה:

שלום רב

מקובלנו מרבותינו שמי שהולך בדרכי ה' אף פעם לא מפסיד… יש מי שמנהל את העולם, ואין לי ספק שכדאי ללמוד במקום עם הרמה הדתית הגבוהה והפ]רדה נאותה בין גברים לנשים, ולא לבוא חס ושלום לידי מכשול או ירידה רוחנית אפילו קלה כתוצא מלימודים במקום בעל רמה רוחנית פחותה. במקביל, אינני מכיר את הבחור, אבל אם הוא זקוק לסיוע בתקשורת וכיוצא בזה, ניתן לטפל בזה אצל אנשי מקצוע.

אגב, חברה של גברים גם היא "משפשפת" את הבן אדם כמו שצריך ומרגילה אותו לחיות עם אנשים ש"אינם באותו ראש כמוהו".

בהצלחה רבה בכל הענינים