המתנה 6 שעות לאחר אכילת תבשיל בשרי

שלום רב

אורז שבתהליך הכנתו השתמשו במרק עוף צלול (מרק העוף סונן לחלוטין לפני השימוש).
האם נדרשת המתנה לאחר אכילתו לאכילת חלב ( 6 שעות) ?

אשמח לתשובה מפורטת ככל שניתן

תודה רבה

תשובה:

שלום רב.

לאחר אכילת תבשיל בשרי יש להמתין כמו לאחר אכילת בשר, ורק אם טעם ופלט יכול להקל בזה.

מקורות:

שולחן ערוך יו"ד סי' פ"ט סעיף ג' ברמ"א שם, ואף שבשו"ע כתב להקל בזה, אך בבית יוסף באו"ח סי' קע"ג החמיר בזה וכך כתב להלכה הכף החיים סי' קע"ג סק"א. ולענין טעם ופלט ראה כאן סעיף ה'.

בעיקר דין המתנה בין בשר לחלב נאמרו שם בטור שני טעמים: 1. שמא תתקע חתיכת בשר בין השיניים [לאחר 6 שעות אין בה חשיבות והיא בטלה]. 2. מחמת שומן הבשר הנמצא עדיין על החיך. הטעם הראשון אינו שייך אלא בבשר ממש ולא במרק בשרי, אולם הטעם השני שייך גם במרק ונהגו להחמיר כשני הטעמים גם יחד.