טיול וצילום תמונות נוף בספירת העומר

שלום לכם רבנים יקרים ;-) יש לי שאלה. אני יודע שבספירת העומר נוהגים דיני אבלות ועקב כך אסור לשמוע מוזיקה. אבל האם בזמן ספירת העומר מותר לטייל בארץ ולצלם תמונות נוף?

תשובה:

שלום רב,

אכן בספירת העומר אסור לשמוע מוזיקה, והסתפר ולהתחתן, אולם צריכים להבין, אין אנו יכולים להוסיף דברים הנראים לנו כלא מתאימים לאבלות, בנוסף על על המנהגים הקיימים מקדמת דנא, מה שנהגו שאסור, אסור. השאר מותר.

אולם, המנהג הוא להמנע מלטייל במקומות מסוכנים, כיון שימים אלו הם ימי דין ועלולים להנזק באותם ימים יותר מבשאר ימות השנה.

בהצלחה