האם מותר להקדים את מסיבת לג בעומר בגן הילדים עם מוזיקה ?

שלום, זה עתה הודיעו לנו מהגן (טרום טרום חובה) של הילד כי הם חוגגים את ערב ל'ג ובהדלקת מדורות ב 14-5-14 , בעצם הם מקדימים בארבעה ימים וזה עדיין בימי האבלות, ושאלתנו האם מותר לנו ולבננו להשתתף במסיבה הזו ?
אודה לתשובתך המהירה.

תשובה:

שלום רב

אם הם משמיעים מוזיקה אין היתר לערוך מסיבה כזו, יש לעשות כל מה שאפשר כדי למנוע זאת. אולם הילד בודאי רשאי להשתתף הוא אינו מחוייב בדיני האבלות, ואם כל ההורים משתתפים ולא ניתן לבטל זאת, ויגרם צער לילד מכך שההורים נמנעים מלבוא, נראה לעניות דעתי שיש להשתתף כפי הצורך. כאשר הילד רואה שכל ההורים הגיעו והוריו נמנעים מלבוא והוא לבד, יש בכך נזק גדול.

בהצלחה רבה, ושוב יש לדבר על לב הגננת שאין לערוך מסיבה עם מוזיקה להורים בימי הספירה.