האם מותר לעשות גורלות או שיש בכך משום לא תנחשו?

האם מותר לעשות החלטות לפי מה שהשני יגיד: זוג או פרד או כן ולא וכיו"ב. ככל הנראה לי זה מנחש מדאורייתא שמכוון מעשיו לפי וכו'.

תשובה:

שלום רב

האיסור של לא תנחשו הוא דוקא באופן שאדם מנבא את העתיד באופן ודאי על פי סימנים מסוימים, כאן זה שונה, אדם אינו יודע להחליט אז הוא עושה גורל ובוטח בישועת ה', הוא אינו סומך על כך כדבר מוחלט המנבא את עתידו ולכן זה מותר.

מקורות:

ראה בהרחבה רבה מה שכתבנו כאן.