האם יש היתר לתספורת בספירת העומר?

אל כבוד הרבנים שליט"א

מחמת טרדת הזמן לפני הפסח, לא הסתפרתי, האם אני יכול ללכת להסתפר אצל אחד הנוהג אבילות בספירה מר"ח אייר או לחילופין להסתפר אצל חילוני-אשכנזי?

ואם לא, עם איזה היתר אני יכול כן להסתפר, חוץ מלקחת סנדקאות בברית?

תשובה:

שלום רב

איסור התספורת אינו נוגע לספר אלא לאדם המסתפר, וכיון שהמנהג בארץ ישראל כיום שלא להסתפר מפסח עד ל"ג בעומר, ולמנהג הספרדים עד ל"ד בעומר, אין מקום להקל בזה.

הצטרף לדיון

תגובה 1