הכשרת בלנדר לפסח

שלום,
רציתי לשאול כיצד מכשירים בלנדר לפסח? (במשך השנה לשים עם הבלנדר בצק לעוגות ומאפים).
במידה והבלנדר לא הוכשר לפסח (רק ניקוי רגיל במדיח כלים) ולשו בלילה (כשרה לפסח כמובן) האם העוגה כשרה לפסח או דינה חמץ?
במידה ודינה חמץ, האם התנור שהעוגה נאפתה בה גם נאסר בשימוש אחרי האפייה?
תודה וחג שמח!

תשובה:

מועדים לשמחה!

במידה והבלנדר מתחמם בשעת פעולתו לחום שהיד סולדת הוא צריך הגעלה במים רותחים המבעבעים על גבי האש. לדעתי, כיון שהבלנדר הוא מכשיר מורכב ומפותל לא ניתן לסמוך כלל על הנקיון במדיח כלים ויש לבדוק בו היטב בכל החריצים והסדקים. כיון שהדבר לא נעשה אין לאכול את העוגה בפסח. את התנור יש להפעיל על חומו המירבי כשהוא נקי ודי בזה במקרה המסוים שלנו.

באופן כללי, יש לסגור את כלי החמץ במקום סגור שמסומן עליו מכור לגוי וכיוצא בזה כדי שלא יבואו להשתמש בהם בחג.