הכשרת מנגל גז לפסח

שלום
רציתי בבקשה לשאול לגביי מנגל שמחובר לגז, הוא לא הוכשר במיוחד לפסח האם מותר להשתמש בו בפסח?(השימוש האחרון בו היה לפני חצי שנה)
במידה ולא, האם להחליף למנגל את הרשת לחדשה יתיר את השימוש בו?
תודה וחג שמח.

תשובה:

שלום רב

אם השימוש בו היה במגע עם חמץ יש להכשיר אותו לפסח. הכשרה של מנגל קשה מאוד [צריך ליבון חמור, ושיהיה נקי קודם לכן], הייתי ממליץ לקנות חדש לפסח. לא די בהחלפת הרשת לבד, כיון שהאוכל בא בדרך כלל במגע עם כל חלקי המנגל.