מוזיקה לגננת בגן בימי הספירה

בסד.
האם מותר לגננת להשמיע מוזיקה בימי העומר לילדים מאחר שזו דרך חינוכם ואין שום דרך אחרת להעסיק אותם. בפרט שהיא לא מתכוונת להנאתה. מדובר באוכלוסיה חילונית גמורה שיתכן לא יסכימו ללא מוזיקה לילדים. הגננת חרדית.
בבקשה לפרט דעת הספרדים ושם הרב המשיב

תשובה:

מועדים לשמחה.

נראה שבמקרה האמור שהנגינה מוכרחת לצורך הקטנים יש להקל, כיון שפרנסתך תלויה בכך.

מקורות:

הגשר החיים בשם זכור לאברהם אבל אות א' בשם זקן אהרן סי' רי"ח כתב שמותר לבעל מנגן כשהוא בשנת אבל לנגן בשמחות כיון שאין זה עבורו שמחה אלא אומנות, וכך הורה הגרי"ש אלישיב זצ"ל לנכדותיו ששאלוהו בזמן אבילותם אם מותרות לארגן מסיבות לילדי הגן, ופסק להם שמותר אם עושים זאת לצורך תפקידם, ואם יש להם אפשרות להמנע מלהשתתף בזה ללא הפסד כספי עדיף שיעשו כך. ונראה שימי הספירה ודאי אין דינם חמור לענין זה משנת אבל.