האם מותר להתחתן עם גרושתו בספירת העומר

יש בפי שאלה אם זוג שהתגרש לפני חצי שנה מותר לו להתחתן בימי ספירת העומר כמובן זה לא באולם שאלתי דחופה תודה לכבוד הרב

תשובה:

מועדים לשמחה.

מותר.

שיהיה בהצלחה

מקורות:

ראה בפרי חדש סי' תצג סעי' א'. ובמשנה ברורה שם. והטעם משום שאין בזה כל כך שמחה כמו בנישואין ראשונים. ואפילו בחול המועד שאסור להתחתן, פסק בשו"ע סי' תקמו סעי' ב'. שלהחזיר גרושתו מותר מהטעם הזה. ואפילו בתשעת הימים כתב במשנה ברורה (סי' תקנא ס"ק טו) "אפשר דשרי".