שימוש במיקסר לחלבי ובשרי

שלום
האם מותר להשתמש בכלי המיקסר ללוש דברי חלב בקר,
ואח"כ ללוש דבר פרווה לעוגת פרווה ,והכל בקר ולא בחם, ואת העוגה לאכול בארוחה בשרית , האם צריך רק לנקות טוב את כלי המקסר?

תשובה:

שלום רב.

לעיתים המיקסר עצמו בגלל קצב הסיבובים מחמם את הדבר הנילוש. אם החום מגיע לשיעור שהיד סולדת בו, כ45 מעלות צלזיוס, הכלי נהיה חלבי ואין ללוש בו לכתחילה דבר פרווה המיועד לארוחה בשרית. אולם, אם הוא אינו מתחמם עד כדי כך, אין בעיה.