תשובה על לשון הרע

אני לא יכול יותר.
לפני שלוש שנים היתי ילד קטן ועשיתי שטות שרודפת אותי.
סכסכתי בין שני ילדים. עשיתי משהו ואמרתי שזה מישהו אחר. בעקבות הסיפור שניהם רבו מכות והיה סיפור בגללי. השנה לפני יום כיפור נזכרתי במה שעשיתי והבנתי ואי איזה מעשה רע!!!! קבעתי מפגש עם שניהם, התוודתי על מה שעשיתי והם לחצו ידים.השתנתי מאז מאוד. למרות התשובה יש לי חרדות, הסיפור הזה רודף אותי שאני ייענש ואני אדם רשע בעקבות מה שעשיתי. כל דבר אני מקשר לזה וחושב מה לעשות בשביל לכפר .אני עצוב נרדוף אחרי זה. חשבתי על המקרה היום ממש רציני ופתאום ראיתי מישהו שקשור לזה וזה עוד יותר הלחיץ אותי

תשובה:

שלום רב,

אינך צריך להרגיש נרדף, ואינך צריך להרגיש פחדים. בדיוק לשם כך הקב"ה ברחמיו נתן לנו אפשרות של חזרה בתשובה על מעשים רעים שעשינו. בתיאור העובדות שכתבת, יש בכך תשובה שלמה, ובדואי אתה קיבלת על עצמך שלא לדבר שוב לשון הרע, שיביא לידי מצב דומה, כך שאתה יכול להיות בטוח שהקב"ה בודאי סלח לך. (בפרט שאז היית ילד קטן).

חג שמח!